Celoroční projekt – PLANETA ZEMĚ – MÍSTO, KDE ŽIJI

Zelené oddělení

Celoroční projekt MÍSTO, KDE ŽIJEME jsme odstartovali výrobou pasů, abychom se mohli rozletět do všech světadílů.

Naše první cesta mířila do Ameriky mezi Indiány, kde jsme našli poklad Inků a ochutnali indiánské pokrmy. Další zastávkou

byla Asie, kde jsme se naučili jíst hůlkami. Vylezli jsme na Annapurnu a zdolali maraton na Čínské zdi poslepu. V Africe jsme postavili pyramidy a zahráli si na mumie. Chystáme se do Austrálie na závody klokanů a na plavbu Jamese Cooka. Celý měsíc také pomáháme našim hendikepovaným kamarádům Anetce, Valince a Adámkovi. fotogalerie:

Červené oddělení

V červené družině jsme zahájili říjnový projekt vymodelováním planet. Naučili jsme se chránit životní prostředí a při soutěži čištění studánky třídit odpadky. Poslední naší výpravou byl let do vesmíru, před kterým jsme si vyrobili masky a oblečky. A už se těšíme na další cestu do Evropy.

fotogalerie:

Fialové oddělení

S planetou Zemi jsme se seznámili pomocí písničky.  písnička o planetě Zemi

Vyrobili jsme z listí kontinenty planety, vyčistili jsme znečištěný les a odpad roztřídili. Nakonec jsme si vyrobili eko oblečky. Jak se nám vše podařilo, uvidíte v naší fotogalerii. fotogalerie:

Žluté oddělení

V říjnu jsme začali projekt Planeta Země povídáním, jak to na Zemi vypadá a zkusili jsme si vyrobit modely různých krajin – poušť, moře, les a polární oblast. Nezapomněli jsme ani na zvířátka – papírové loutky. Nakonec jsme si zasadili žaludy a uvidíme, jestli nám něco vyroste. fotogalerie: 

Oranžové oddělení

Na planetě Zemi jsme začali lovením ryb v Tichém oceánu, vystoupili jsme na nejvyšší horu světa – Mount Everest. Namalovali jsme všechny kontinenty, kolem kterých jsme měli soutěž v běhu se zeměkoulí nad hlavou. fotogalerie:

Modré oddělení

Celý říjen jsme cestovali po planetě Zemi. Abychom vše stihli, rozdělili jsme se do družstev. Každé družstvo má svůj název a logo. Také jsme zjišťovali zajímavosti o kontinentech, které jsme prezentovali. Při této práci jsme používali atlasy Světa. Na školní zahradě jsme soutěžili – co o naší Planetě víme a co jsme si zapamatovali. Také jsme zdolali nejvyšší horu Annapurnu. Ještě nás čeká soutěž – Letem světem, a pak hurá do Evropy. fotogalerie:

Bílé oddělení

Pobavili jsme se o vesmíru. Podívali jsme se do různých knih a na pohádku Doba ledová 5.

Zkusili jsme si vyrobit modely vesmíru a řekli si, co vše se na nich vyskytuje a proč jen na naší planetě je život.

fotogalerie:

Další články:

Květinový den 15. 5. 2024

Ve středu 15.5. se koná již 28. ročník sbírky Český den proti rakovině.  A naše škola je opět u toho. Několik dvojic dobrovolníků vyrazí ve středu

Výsledky přijímacího řízení do 1. ročníku

Vážení rodiče, o přijetí uchazečů  rozhodla škola na základě stanovených kritérií. Přijato bylo 90 dětí spádových (kritérium 1) podle vylosovaného pořadí. Seznam přijatých dětí (uvedeny

Aktuálně ve škole (36. týden)

pracoviště Lobkovicovo V pondělí 6. 5. ve škole proběhne Testování ČSI pro žáku s OMJ. V úterý 7. 5. se vybraní žáci zúčastní Atletických závodů. Ve

Skip to content