PRAHA – měsíční projekt

Zelené oddělení

V únoru jsme navštívili Prahu. Snažili jsme se postavit Petřínskou rozhlednu a udělali jsem si výlet na ni a do zrcadlového bludiště. Nakoukli jsme do pražské ZOO. Postavili jsme Národní muzeum. Konečně jsme se dostali k našemu oblíbenému vaření a udělali jsme obložené chlebíčky. Pomalu se přesouváme na Prahu 3. foto:

Červené oddělení

V únoru jsme navštívili naše hlavní město Prahu. Seznámili se s jejími památkami a jednu z nich (Národní divadlo) si namalovali a vyrobili. Zhlédli film Chobotničky z II. patra a z vlastně vyrobených kornoutků mlsali popcorn. Dále nás čekala plavba pod Karlovým mostem a po Čertovce, kde se Chobotničky natáčely. Poslední týden jsme si zabruslili pod Žižkovskou věží a uspořádali závod v biatlonu. foto:

Fialové oddělení

V měsíčním projektu Praha jsme se seznámili s památkami Prahy. Vyrobili jsme maketu Karlova mostu, plavili se po řece Vltavě pod Karlovým mostem v Pražských Benátkách a shlédli film Chobotničky a mlsali popcorn. Stavěli jsme Petřínskou rozhlednu. Protože probíhala Olympiáda, navrhli jsme olympijské čepice sportovcům a zkusili si biatlon a rychlobruslení. foto:

Žluté oddělení

Během února jsme se plavili po řece Vltavě. Vyrobili jsme model Tančícího domu. Povídali jsme si o tom, jak se dříve plavilo dřevo a zkusili jsme vytvořit malé vory. Soutěžili jsme ve stavění mostů a hradů. A dozvěděli jsme se něco z českých pověstí při vycházce na Vyšehradě. foto:

Oranžové oddělení

Šli jsme s dětmi oranžové družiny na Karlův most, Staroměstské nám., a na další krásné památky v Praze. Inspirovalo nás to k malování a výrobě Hradčan a Orloje. Udělali jsme z kartonu model Železničního mostu a na čas jsme ho šroubovali. Ve třídě jsme prolézali “Pražské podzemí“ projekt Praha se nám líbil. foto:

Modré oddělení

Modré oddělení v únoru cestovali po Praze. Nejdříve jsme pomohli postavit mistru Hanušovi Orloj, potom jsme si troufli i na Žižkovskou věž, která se nám snad docela povedla. Rozhodli jsme se jí věnovat Infocentru na náměstí Jiřího z Poděbrad. Navštívili jsme také Karlův most. Vyráběli jsme obložené chlebíčky, které vymyslel na počátku 20. století pražský lahůdkář Jan Paukert. Také jsme se vypravili na Petřínskou rozhlednu a nakonec jsme si zahráli na průvodce Prahou. foto:

Bílé oddělení

V našem dalším měsíci jsme se zaměřili na Prahu, povídali si o ní, co tady vše máme. Co známe za památky a ty jsme si nakreslili. Poté jsme se podívali na video ,,Legendy staré Prahy“ a sami zkusili takovou legendu napsat. Taky jsme jako třída byli u Národního muzea. A v neposlední řadě, jsme si trochu i zasportovali. foto:

 

Další články:

Pašijový týden na Perunce

PONDĚLÍ Již tradičně se na Perunce oblékáme podle barev dní pašijového týdne. V pondělí měly nejvíce modrého oblečení děti ze 2.C, a to 7,08 ks

Volby do školské rady – duben 2024

Vážení rodiče,  volby se uskuteční v prostoru školy k tomu určeném, odděleně na obou pracovištích v průběhu třídních schůzek. pracoviště Lobkovicovo – 23. 4. 2024

Odstávka e-Jídelníčku

Od 20. 3. 2024 20:00 do 21. 3. 2024 23:59 je naplánována odstávka e-Jídelníčku. Změnu volby jídla či odhlášení je možné pouze přes kontakty na

Skip to content