Měsíční projekt – RODINA

Zelené oddělení

Měsíc duben jsme věnovali kamarádství a rodině. Hledali jsem na zahradě čokoládová vajíčka, která nám přinesl zajíček. Navštívila nás BALONKOVÁ EVIČKA. Zatančili jsem si na čarodějnickém bále a vytvořili srdce DARUJ SLOVA pro své kamarády. Konečně jsme doputovali za naší spolužačkou Emilkou do Maďarska. foto:

Červené oddělení

V rámci dubnového projektu ,,Rodina“ jsme zasadili a ozdobili velikonoční osení a pomohli tak maminkám s výzdobou našich domovů. Navštívili jsme s paní průvodkyní Žižkovskou věž a dozvěděli se tak spoustu zajímavostí. Do naší školy také zavítala ,,Balónková Evička“ s proměnou obyčejných balónků v neobyčejné věci a každému z nás jednu z nich věnovala. Poslední středu jsme si v čarodějnických kostýmech zalétali na koštěti, vyhodnotili masky a vyhlásili vítěze soutěže. Odměnu si samozřejmě jako vždy odnesl každý. foto:

Fialové oddělení

Měsíční projekt měl název – Rodina, a tak každý vyrobil domeček s rodinou, jak se nám to povedlo uvidíte v naší fotogalerii. Na Velikonoce do vyrobené konvičky zasadily děti osení. Navštívili jsme Žižkovskou věž s průvodkyní a při cestě zpět do školy koupili sladkou odměnu – zmrzlinu. Shlédli jsme představení Balónkové Evičky, kdy si každý odnesl malý dáreček a poslední středu se proletěli na koštěti, kdo letěl nejrychleji, vyhrál a odnesl si cenu. foto:

Žluté oddělení

V dubnu jsme vyráběli domečky z papíru, které představují rodinu. Můžete je vidět na nástěnce ve vestibulu. Děti si také vyrobily velikonoční beránky a moc jim chutnala vaječná pomazánka, kterou jsme společně připravili. Navštívila nás Balónková Evička. A na konci měsíce jsme vyrobili a nazdobili čarodějnický klobouk. foto:

Oranžové oddělení

Duben jsme začali malováním vajíček a vítáním jara, navštívili jsme kamaráda, který si zlomil nohu. Byli jsme na hřbitově hledat osobnosti na Praze 3, psali jsme na psacím stroji, navštívila nás Balonková Evička a upekli jsme si borůvkový koláč. foto:

Modré oddělení

V dubnu jsme v modrém oddělení zdobili vajíčka na Velikonoce, vyráběli jsme si jmenovky na dveře. K projektu RODINA jsme si říkali o vztazích v rodině – teta-sestřenice-bratr-rodiče-prarodiče apod. Také jsme si zahráli scénky, které se týkaly různých situací v rodině, např. špatné známky, výběr dovolené, návštěva babičky, kina nebo fotbalu a mnoho dalších. Také jsme si rozdělili domácí práce a v nich soutěžili Věšeli jsme prádlo, uklízeli dětský pokoj, rovnali knihy do police, stlali postel, uspávali miminko a zametali odpadky. Moc jsme si u této soutěže nasmáli. Také nás navštívila balonková Evička a každý si odnesl třeba zvířátko, kytku apod. foto

Bílé oddělení

Náš další měsíc pokračoval v tématu rodina. Nejprve jsme si řekli jaké máme a známe členy rodiny. Také jsme si na základě toho, vyzkoušeli udělat rodokmen a třídní jmenný strom. Následovali Velikonoce, tak jsme si v duchu rodinném dali hledání zajíčků na zahradě. Následovalo umění, aneb balónková-Evička. Poslední středa patřila sportování a soutěžení ve sprintu, trojskoku, kopáním na bránu a vybíjené. Tohle byl náš rodinný měsíc. foto:

Další články:

McDonald´s Cup

Ve středu 17. dubna a ve čtvrtek 18. dubna proběhl v areálu SARA Pražačka 25. ročník fotbalového turnaje McDonald´s Cup. Obou turnajů se účastnilo 9

LOB – Rodičovská brigáda

Milí rodiče, máme na Vás velkou prosbu, V SOBOTU 20. dubna od 9:00 (v případě deště v neděli 21. 4.) na zahradě školy sestavíme, nalakujeme a usadíme DŘEVĚNÝ

Skip to content