Říjen – měsíční projekty

Zelené oddělení

Život s hendikepem. Napsali jsme naším hendikepovaným kamarádům Adámkovi, Anetce a Valince. Vyzkoušeli jsme si slalom na vozíčku, malování s hendikepem. V tomto měsíci proběhla – Dřepová challenge a díky Robíkovi a Anežce jsme skončili na úžasném 2. místě.
Foto:

Červené oddělení

V říjnu jsme navštívili bludiště na Petříně, kam nás vyvezla lanová dráha, Přírodovědnou stanici ve které jsme se měli možnost setkat s mluvícím papouškem, krokodýlem, klokanem a dalšími zvířátky a zakoupit si svou první kytičku. Také jsme si zasoutěžili ve skákání v pytli, splnili dřepovou výzvu a získali tak zlatou putovní píšťalku. Foto:

Fialové oddělení

V měsíci říjnu jsme měli celodružinovou 1. výzvu – dřepy o zlatou píšťalku, navštívili jsme rozhlednu Petřín a bludiště. Jeli jsme lanovkou, vyrazili za zvířátky do Přírodovědné stanice, zasoutěžili v přendávání obruče.
Foto:

Bílé oddělení

V říjnu se bílé oddělení posunulo v čase dál a ocitlo se ve Starověku. Zjistili jsme, jak vypadali první rozvinuté civilizace, a to Mezopotámie a Egypt. Vyzkoušeli jsme si napsat svá jména pomocí klínového písma. Po přesunu do Egypta jsme zjistili, že v každé zemi používají jiné písmo, a tak jsme se seznámili s hieroglyfy, které jsme se snažili nakreslit na naše týmové pyramidy. K pyramidám každé dítě vyrobilo vlastní mumii. V říjnu se uskutečnila družinová challenge v dřepování, bohužel jsme zlatou píšťalku tento měsíc nezískali, trénujeme na příští výzvu. Na závěr měsíce října jsme vyráběli halloweenské dekorace, kterými jsme vyzdobili vestibul školy a nástěnku před družinou.
Foto:

 Žluté oddělení

V říjnu se z nás stali komedianti a založili jsme Cirkus Legrando! Děti si vyrobily míček a trénovaly  žonglování. Trénovali jsme dřepy, abychom soutěžili v dřepové výzvě. Nezahálely ani naše ruce a vyrobili jsme si klauna z papírového talíře. Na závěr jsme si udělali cirkusové odpoledne. Děti soutěžily ve shazování plechovek, házení míčku do kelímků a prolézání ohnivým kruhem. Odvážlivci nám pak předvedli, co umí. Mohli jsme vidět tanec, žonglování a flétnový koncert.
Foto:

Oranžové oddělení

K tématu ,,Poznáváme Prahu“ jsme si udělali výlet na Vyšehrad, prošli jsme hřbitov Slavín a okolí kostela, udělali jsme si test o osobnostech, historii Vyšehradu a pověstí o něm. Měli jsme zábavnou překážkovou dráhu se skokem z Vyšehradské skály a soutěžili jsme ve stavění rotundy na školní zahradě.
Foto:

Modré oddělení

Modrá družina se v říjnu vydala na cestu kolem světa. Zatím jsme navštívili Indii a Mexiko. Vyráběli jsme si cestovní pasy, balili jsme se na cestu a letěli do Indie i s našim družinovým Matýskem. Zjišťovali jsme zajímavosti o navštívených zemích, vybarvovali jsme mandaly, nosili na hlavě vodu. Také proběhla celodružinová výzva v dřepování o zlatou píšťalku, tu jsme však nezískali, ale budeme se snažit příště.

Foto:

Další články:

Pašijový týden na Perunce

PONDĚLÍ Již tradičně se na Perunce oblékáme podle barev dní pašijového týdne. V pondělí měly nejvíce modrého oblečení děti ze 2.C, a to 7,08 ks

Volby do školské rady – duben 2024

Vážení rodiče,  volby se uskuteční v prostoru školy k tomu určeném, odděleně na obou pracovištích v průběhu třídních schůzek. pracoviště Lobkovicovo – 23. 4. 2024

Odstávka e-Jídelníčku

Od 20. 3. 2024 20:00 do 21. 3. 2024 23:59 je naplánována odstávka e-Jídelníčku. Změnu volby jídla či odhlášení je možné pouze přes kontakty na

Skip to content