Praha 3 – měsíční projekt

Zelené oddělení

Měsíc březen jsme věnovali Praze 3. Vybojovali jsme bitvu na Vítkově s křižáky v turnaji piškvorek. Navštívili jsme kino Flora, kde jsme shlédli film Zpívej II.  Turnaj v kuželkách jsme věnovali Janu Žižkovi. Dále jsme s Jaroslavem Foglarem navštívili Stínidla, zkusili vyndat ježka v kleci a drželi bobříka mlčení. Už víme, jak vysoká je Žižkovská věž a další zajímavosti z Prahy 3. Pro děti z Ukrajiny jsme připravili balíčky dobrůtek a namalovali obrázky. Děti v Kongresovém centru měly obrovskou radost. Naše hendikepovaná kamarádka Valinka měla narozeniny, tak jsme jí poslali přáníčka. foto:

Červené oddělení

V březnu jsme si dopřáli trochu vitamínů a připravili ovocné saláty, navštívili kino Cinema City Flora, kde se promítala pohádka Zpívej 2. Malbou křídami na chodník děti přivítaly jaro. Závěr měsíce jsme ukončili exkurzi na Radnici MČ Prahy 3, kde jsme navštívili i muzeum a dozvěděli se tak mnoho zajímavostí. foto: 

Fialové oddělení

Měsíční projekt v březnu byl Praha 3, a tak jsme navštívili radnici MČ Prahy 3 a muzeum radnice. Na radnici se nás ujala paní PhDr. Eva Hájková a provedla nás celou radnicí a muzeem se zajímavým výkladem. Ozdobili jsme malováním chodník u školy a přivítali jaro. Připravili jsme si zdravou svačinku plnou vitamínů a navštívili Cinema City Flora – pohádka Zpívej 2. foto:

Žluté oddělení

V březnu jsme zůstali v naší čtvrti. Užili jsme si masopust v maskách a vyráběli jsme masopustní koláče. Milým zážitkem byla návštěva kina, kde děti viděly film Zpívej 2. Připravovali jsme velikonoční výzdobu a nakonec jsme si povídali o tom, proč se naše čtvrť jmenuje Vinohrady. Vyráběli jsme vinnou révu a dělali slalom mezi vínem. Samozřejmě jsme také ochutnávali hroznové víno. foto:

Oranžové oddělení

V měsíci březnu jsme navštívili kino Flora, měli jsme boj s ponožkami na Vítkově a stavěli věž. Jeli jsme lodí pod Karlovým mostem s úžasným pohledem na Pražský hrad a Čertovku. Soutěžili jsme v závodě na koloběžkách a psali dopis našemu spolužákovi. foto:

Modré oddělení

Celý březen jsme cestovali po Praze 3. Navštívili jsme kino na Flóře, povídali jsme si o panu Foglarovi, splnili jsme bobříka mlčení, vyndali ježka z klece. Seznámili jsme se se zajímavostí Prahy 3 a zjistili jsme, že naše škola patří mezi nejmodernější školy postavené do roku 1950. foto:

Bílé oddělení

V našem dalším měsíci nás čekalo další téma, a to bylo Praha 3. Nejprve jsme si o Praze vyprávěli, ukazovali, kde přesně je a co vše v ní najdeme. Byli jsme také v kině v OC Flora na animované pohádce Zpívej 2. Také jako jedno z dalších témat bylo trochu zkrásnit Prahu 3, a to obrázky před naší školou. Byli jsme také na procházce, kde jsme šli přes Olšanské hřbitovy až do parku Parukářka. A jako poslední jsme si dali kvíz, z toho, co jsme na mapě vyhlídky viděli. foto:

 

Další články:

Krásné prázdniny

Přejeme krásné prázdniny všem dětem, jejich rodičům děkujeme za spolupráci a přejeme jim příjemnou dovolenou. Těšíme se na společnou práci a na setkávání ve škole

Poděkování Klubu rodičů

Milý kolektive školy,milá paní ředitelko, milé paní zástupkyně, učitelky a vychovatelky, milí učitelé a všichni zaměstnanci školy, děkuju Vám i jménem všech vděčných rodičů za

Poděkování za Zahradní slavnost

18. června uspořádal Klub rodičů s pomocí kolektivu školy 7. zahradní slavnost. Děkuju všem, kteří přišli a vytvořili báječnou předprázdninovou atmosféru, a hlavně všem vystupujícím

Skip to content