Volba povolání – možnost psychologického vyšetření

Vážení rodiče,

Pedagogicko-psychologická poradna pro Prahu 3 a 9 nabízí již řadu let žákům naší školy pomoc s volbou povolání, a tedy také vhodného typu střední školy. Pro zájemce zajišťuje na konci 8. ročníku v měsíci červnu testování, na které pak navazují na podzim na začátku 9. ročníku individuální konzultace v poradně. Vzhledem k letošní mimořádné situaci, kdy poradna nemůže zajistit potřebné hygienické podmínky pro testování dětí ve svých prostorách, jsme ve spolupráci poradny a školy připravili testování v prostorách školy, kde je možné hygienické podmínky zajistit – žáci budou rozděleni do skupin o počtu maximálně 15 osob, aby bylo možno dodržet potřebnou vzdálenost, dále budou dodržena další pravidla, která platí pro provoz školy v tomto období (viz níže). Pokyny k přihlášení a informace o vyšetření  najdete v dokumentu pedagogicko-psychologické poradny, který je  ke stažení na konci tohoto článku. Pro psychologické vyšetření v prostorách školy platí následující pravidla:

  1. Vyšetření se mohou účastnit jen předem přihlášení žáci. Žák, který bude mít příznaky akutního onemocnění, nesmí do budovy školy vstoupit (v případě nemoci doporučujeme kontaktovat poradnu a domluvit se na náhradním termínu).
  2. Každý účastník vyšetření přinese vyplněné a podepsané čestné prohlášení zákonného zástupce s aktuálním datem (tedy datované v den vyšetření nebo nejvýše jeden den před ním). Formulář čestného prohlášení je ke stažení na konci tohoto článku.
  3. V den vyšetření se žáci, kteří se účastní vyšetření, shromáždí před školou ve stanovenou dobu, do budovy školy vstoupí společně v doprovodu pracovníka školy.
  4. Žáci budou po celou dobu dodržovat stanovené odstupy od ostatních osob. V budově školy se budou pohybovat jen ve vymezeném prostoru, po skončení vyšetření odejdou žáci ze školy společně v doprovodu pracovníka školy.
  5. Každý žák bude vybaven rouškou pro zakrytí nosu a úst, kterou použije  ve společných prostorách školy, při testování si podle pokynů pracovníka školy nebo pedagogicko-psychologické poradny bude moci roušku odložit.
  6. Po příchodu do školy a dále podle pokynů pracovníků školy provedou žáci desinfekci rukou.
  7. Žáci si přinesou vlastní psací potřeby.
  8. Pokud se u žáka v době jeho pobytu v budově školy objeví příznaky akutního onemocnění, přesune se do izolační místnosti a škola vyzve zákonné zástupce, aby si ho urychleně vyzvedli.

Další články:

Výsledky voleb do Školské rady

za pracoviště Lobkovicovo byly zvoleny PhDr. Kateřina Divišová Ing. Jana Dubenská za pracoviště Perunova byla zvolena Mgr. Helena Ganická

Aktuálně ve škole (35. týden)

pracoviště Lobkovicovo V pondělí 29. 4. navštíví 4.B Werichovu vilu.Ve škole proběhne Testování ČSI pro žáku s OMJ.Dětský poradní sbor bude pracovat na projektu Parcitipační rozpočet

Skip to content