Evropa – měsíční projekt

 

Zelené oddělení 

Tento měsíc jsme cestovali po Evropě. Vyhráli jsme bitvu s Vikingy ,navštívili jsme Grónsko, kde jsme si jako slavní cukráři upekli dortové OSTROVY. V Londýně jsme navštívili královnu a popili čaj o páté. Do Španělska jsme si odskočili na Sangrii a zatančili Macarenu. Dále nás pozvali naši kamarádi do Francie ,kde jsme ochutnali úžasný quiche ,na Slovensku jsme ochutnali pitu. V Německu jsme si upekli štrůdl. Po Ukrajině nás provedli Bohdan a Zlatuška. Dostali jsme dopisy od našich hendikepovaných kamarádů.   Cestujeme také za naší spolužačkou do Maďarska. Celý měsíc jsme zakončili vyhodnocením teamů. Fotogalerie:

Červené oddělení

Návštěva Evropy začala seznámením všech jejich států a poznáním státních vlajek z kterých jsme si vyrobili pexeso, ve kterém proběhl turnaj. Poté jsme navštívili Itálii a upekli si každý svou pizzu. Poslední zastávkou byla Francie a výběh na Eiffelovu věž. Fotogalerie:

Fialové oddělení

Cestováním po Evropě jsme se seznámili se zajímavostmi států a vlajkami, ale hlavně jsme se naučili pozdravit v několika jazycích. Protože jsme se chtěli podívat do kuchyně v Itálii a v Německu, tak jsme si museli vyrobit kuchařskou čepici, potom jsme upekli pizzu a štrůdlík. Zasportovali jsme si velkým turnajem ve stolním fotbálku, zdolali největší horu Evropy jako horolezci a prolezli nejnižším místem Evropy. Fotogalerie:

Žluté oddělení

Během listopadu jsme trochu cestovali po Evropě. První týden se nesl v trochu strašidelném halloweenském duchu. Četli jsme si příběhy o strašidlech a upekli si Irské sušenky. Potom jsme se přesunuli do Holandska, kde jsme si vyzkoušeli slalom v dřevácích a vyrobili jsme si papírové mlýny. Ve Velké Británii jsme si zasoutěžili, kdo by byl nejlepší stráží Buckinghamského paláce a vytvářeli jsme londýnský Double decker z papíru. Nakonec jsme nakreslili pár pohlednic z různých koutů Evropy a vyzkoušeli si, jak muselo být těžké malovat Sixtinskou kapli ve Vatikánu.

Fotogalerie:

Oranžové oddělení

S dětmi jsme formou překážkové dráhy procestovali Evropu – města a řeky, uvařili jsme Alpskou marmeládu a čtyři skupinky připravily prezentaci o zajímavostech Itálie, Rumunska, Chorvatska a Slovenska. Jejich práce byla odměněna potleskem a sladkostmi. Fotogalerie:

Modré oddělení

V listopadu jsme cestovali po celé Evropě s naším kamarádem Cesťáčkem. Všechny státy, které jsme procestovali si můžete prohlédnout v našem cestovním batohu, který je vystavený ve vestibulu. Také jsme si zahráli Mistrovství světa ve fotbale. To se nám trochu protáhlo, protože spousta týmů byla v karanténě, tak teprve dohráváme. Navštívili jsme Oktoberfest a soutěžili v pití ,,PIVA“ Zatancovali jsme si na norskou písničku ,,Liščí song“ v převlecích za zvířátka, jedli jsme špagety na čas a upekli jsme si vlastní pizzu. A teď už se těšíme k nám do Česka. Fotogalerie:

Bílé oddělení

S dětmi jsme se dostali do Evropy, kde jsme objevovali její státy a hlavní města. Každý z dětí běžel běh Evropy za určitý stát a v neposlední řadě jsme si udělali také kvíz na informace, co jsme si zapamatovali. Fotogalerie:

Další články:

LOB – Rodičovská brigáda

Milí rodiče, máme na Vás velkou prosbu, V SOBOTU 20. dubna od 9:00 (v případě deště v neděli 21. 4.) na zahradě školy sestavíme, nalakujeme a usadíme DŘEVĚNÝ

Noc s Andersenem

Ve čtvrtek 4. dubna proběhla na Perunce Noc s Andersenem.  Děkujeme Berenice Haladové, Renatě Rychlé, Zitě Morávkové, Kladii Eftimiadisové a Jiřímu Dvořákovi a krásné čtení

Skip to content