Česká republika

Zelené oddělení

Měsíc prosinec jsme procestovali po České republice. Vyrobili jsme přání a nacvičili taneček pro naše hendikepované kamarády. Protože se blíží olympijské hry, navrhli a vyrobili jsme si olympijskou kolekci a zasoutěžili jsme si v biatlonu.  Cestou po naší republice, jsme navštívili hrady a zámky, kde se natáčely pohádky. Dokončili jsme dřepovou výzvu a posunuli jsme se o několik kilometrů za naší bývalou spolužačkou Emilkou do Budapešti. fotogalerie:

Červené oddělení

V prosinci jsme se seznámili s ČR, která se skládá z několika krajů. Společně jsme navštívili kraj Jihočeský a uspořádali soutěž ve výlovu Třeboňských kaprů. A protože se Vánoce blíží, také jsme vyrobili malé dárečky pro rodiče z nepečeného cukroví a navštívili Betlém na nám. Jiřího z Poděbrad. Poslední středu byla vyhlášená soutěž Česko-družina má talent, kde děti nejen zpívaly a tančily, ale také kouzlily a převedly spousty dalších svých dovedností. Na závěr si rozbalily dárečky, které dostaly pod stromeček do ŠD. fotogalerie:

Fialové oddělení

Jako všechna oddělení jsme cestovali kraji České republiky s názvem Z pohádky do pohádky po hradech a zámcích. Děti krásně vytvořily symboly ČR, vylovily vánoční kapříky a vrhly se do českých vánočních dílniček, aby vyrobily dáreček pro rodiče. Vánoční vycházkou jsme navštívili Betlém na náměstí Jiřího z Poděbrad. Děti u Betléma zazpívaly koledu. Závěr našeho putování s pohádkou byl na Vánoční besídce v pohádkových maskách. Jak se nám vše povedlo,  můžete vidět v naší fotogalerii:

Žluté oddělení

V prosinci jsme zůstali v České republice a věnovali jsme se přípravám na vánoční svátky. Vyráběli jsme kapry, vánoční ozdoby a přáníčka. Soutěžili jsme při výlovu rybníka, útěku z pekla a putovali jsme na Říp. Nakonec jsme oslavili Vánoce na vánoční besídce. Zpívali jsme koledy, hráli hry a rozbalovali dárky. fotogalerie:

Oranžové oddělení

České vánoce jsme začali pečením a zdobením perníčku, soutěžili jsme v hádání měst ve všech krajích ČR, skládali na čas puzzle naší republiky a prosinec zakončili procházkou na nám. Míru, kde jsme se podívali na betlém a besídkou v naší družince s vánočním překvapením. fotogalerie:

Modré oddělení

V prosinci jsme cestovali po České republice a jejich krajích o kterých jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí. Dále jsme vystoupali na nejvyšší horu Sněžku. Také jsme si pohráli se slepou mapou do které jsme doplňovali města hory a další. Nakonec jsme si připravili malé Vánoce, dárečky, ozdobili mufíny, připili na zdraví v novém roce, ať je lepší než ten minulý. A už jsme se těšily na Vánoce. fotogalerie:

Bílé oddělení

V tomto měsíci nás čekalo téma Česká republika. Nejprve jsme si nakreslili mapu a řekli, kde jsou jaké kraje a řeky. Týden potom jsme si udělali hezkou českou párty. Třetí týden turnaj krajů ve stolním fotbálku a naposledy malé české školní Vánoce. fotogalerie:

 

 

Další články:

Turnaj ve vybíjené

V úterý 23. dubna proběhl na TJ SPOJE chlapecký turnaj ve vybíjené. Účastnilo se šest škol. Týmy byly rozděleny do dvou skupin. V naší skupině

McDonald´s Cup

Ve středu 17. dubna a ve čtvrtek 18. dubna proběhl v areálu SARA Pražačka 25. ročník fotbalového turnaje McDonald´s Cup. Obou turnajů se účastnilo 9

Skip to content