Středočeský kraj – měsíční projekt

Zelené oddělení

Měsíc leden jsme věnovali Středočeskému kraji. Trochu nám do všeho hodil vidle covid a my jsme museli nasadit roušky, ale i tak jsme si to užili. Začali jsme bruslit a musím pochválit všechny děti, které už krásně bruslí. Velké poděkování patří všem dospělákům, kteří nám chodí pomáhat.

fotogalerie:

Červené oddělení

Se Středočeským krajem jsme se přesunuli do světa pohádek. Navštívili jsme několik hradů a zámků, které jsme si vyrobili. Zasoutěžili si s Karkulkou o závod, naučili se písničku o hradu Okoři a uspořádali karneval, kde nás navštívilo spousta pohádkových bytosti. Děti si zasoutěžily a zatančily. Odměnu za nejlepší masku si nakonec odnesl každý. Fotogalerie:

Fialové oddělení

Ve Středočeském kraji jsme nejdříve zavítali do Brd, kde byla neobyčejná koulovačka a stavění sněhuláka. Dále jsme navštívili město Příbram a místo těžby uhlí, těžili zlato. Také jsme se podívali do Příbramského pekla, kde jsme čarovali a poslali dopis kamarádům ze základní školy na Šumavě. Nakonec jsme si zahráli na konstruktéry aut v Mladé Boleslavi. Jak se nám vše povedlo můžete vidět v naší fotogalerii.

Foto:

Žluté oddělení

V lednu jsme putovali po Středočeském kraji. Nejprve jsme navštívili slovanské hradiště v Kouřimi a zkoušeli jsme modelovat mističky a džbánky. Další týden jsme se zastavili v Hrusicích, kde se narodil Josef Lada. Pořádali jsme turnaj v pexesu s jeho obrázky. Také jsme konečně vyrazili na brusle. Nakonec jsme navštívili skanzen v Přerově nad Labem – malovali jsme chaloupky, ve kterých se dřív žilo a zahráli jsme si hru, kdo nasbírá nejvíce vajíček v kurníku. fotogalerie:

Oranžové oddělení

V měsíci lednu jsme se seznámili se zajímavostmi Středočeského kraje a měli jsme sportovní aktivity, lyžování v Brdech, biatlon na Monínci a bruslení v Praze – Pod věží, a ještě karneval na zámku Žleby. Fotogalerie:

Modré oddělení

V lednu jsme cestovali Středočeským krajem. Navštívili jsme horu Říp, v Kutné hoře jsme těžili stříbro, pomohli jsme automobilce v Mladé Boleslavi vymyslet nová auta, navštívili jsme rodiště strýčka Jedličky, kde jsme si připravili scénky se zvířátky. Nakonec jsme si zatrénovali na Kladně s hokejisty a zkoušeli jsme trefu na branku. fotogalerie:

Bílé oddělení

V lednu jsme zamířili do Středočeského kraje, kde jsme objevili jeho krásná města skrze video a mapu a udělali jim erby. Kreslili krásné hrady a zámky tohoto kraje. Sportovali jsme jako Jaromír Jágr na Kladně. Foto:

 

 

 

Další články:

LOB – Rodičovská brigáda

Milí rodiče, máme na Vás velkou prosbu, V SOBOTU 20. dubna od 9:00 (v případě deště v neděli 21. 4.) na zahradě školy sestavíme, nalakujeme a usadíme DŘEVĚNÝ

Noc s Andersenem

Ve čtvrtek 4. dubna proběhla na Perunce Noc s Andersenem.  Děkujeme Berenice Haladové, Renatě Rychlé, Zitě Morávkové, Kladii Eftimiadisové a Jiřímu Dvořákovi a krásné čtení

Skip to content