Září

zelené oddělení

Září v zelené družině odstartovalo, jak jinak než sportovně překážkovou dráhou. Zúčastnili jsme se akce TERIBEAR hýbe Prahou. Stihli jsme i olympijský trojboj a zasportovali jako Zátopkovi. fotogalerie:

červené oddělení

V září děti do červené družiny přivítal medvídek, který našim prvňáčkům rozdal drobné dárečky a kamarádi z druhé třídy předali ozdobné placky. Také jsme si zasportovali a zasoutěžili v běhu, skoku a hodu. Poslední středu v měsíci jsme se vydali na náš první společný výlet do Atria na Žižkově, kde jsme si mohli vyzkoušet vyrobit svá umělecká díla a stát se tak opravdovými mistry. fotogalerie: 

fialové oddělení

Měsíc září jsme začali charitativním během – TERIBEAR a přispěli tak na pomoc týraným dětem, potom jsme přivítali naše nové kamarády z červené družiny, zasportovali jsme si jako Zátopkovi – běh, hod oštěpem a navštívili jsme interaktivní výstavu ,,Proč umění“ v Atriu, Prahy 3. fotogalerie:

žluté oddělení

V září jsme se trošku rozpohybovali. Měli jsme sportovní týden. Děti skákaly z místa, běhaly na 50 m a házely basketbalovým míčem. Některé děti se účastnily charitativního běhu TERIBEAR na Letné. Vyzkoušeli jsme si také jednoduchou výtvarnou techniku monotyp. fotogalerie:

oranžové oddělení

V měsíci září proběhlo seznámení s novou družinou, běh TERIBEAR a soutěžení v hodu basketbalovým míčem a skoku z místa. Vyrábění růžiček z lístků a hraní na hřišti i ve třídě. fotogalerie:

modré oddělení

Modré oddělení v září hodně sportovalo. Zvládli jsme překážkovou dráhu, trojboj, zaběhali jsme si s TERIBEAR a nakonec jsme si zasportovali jako Zátopkovi. fotogalerie:

bílé oddělení

V bílém oddělení jsme zahájili školní rok seznamovacími hrami a hrami na prohlubování přátelských vztahů. Proběhlo přivítání prvňáčků ve školní družině a zahájili jsme roční projekt „Stroj času“. Společně jsme vyráběli dekorace soviček a podzimní listy. Téma na září bylo Pravěk, povídali jsme si o tom, jak lidé v pravěku žili, jaké nástroje používali a co jedli. V rámci tohoto tématu jsme vyráběli odlitky druhohorních zkamenělin a zahráli si hru lovci mamutů. Společně jsme si povídali o Svatém Václavovi a každý si ve družině vyrobil Svatováclavskou korunu. fotogalerie:

 

 

Další články:

Turnaj ve vybíjené

V úterý 23. dubna proběhl na TJ SPOJE chlapecký turnaj ve vybíjené. Účastnilo se šest škol. Týmy byly rozděleny do dvou skupin. V naší skupině

McDonald´s Cup

Ve středu 17. dubna a ve čtvrtek 18. dubna proběhl v areálu SARA Pražačka 25. ročník fotbalového turnaje McDonald´s Cup. Obou turnajů se účastnilo 9

Skip to content