Poslední Informace před odjezdem do Velké Británie

      Vážení rodiče a účastníci zájezdu,

         Do Velké Británie odjíždíme v pondělí 15. 5. 2023. Sraz u školy před odjezdem je ve 14:00, odjezd pak v 14:30. Prosíme o dochvilnost, protože je potřeba zkontrolovat  dokumenty vyžadované  k cestě (cestovní doklad, bezinfekčnost atd.)  a naložit zavazadla. Podrobnosti o ubytování v rodinách, program cesty a další potřebné odkazy a telefonní čísla na vedoucí zájezdu a pedagogický doprovod najdete v přílohách na Teams (skupina: Zájezd do Anglie 2023). K dispozici je i následující odkaz na lokátor autobusu pro ty, kteří chtějí sledovat, kudy právě jedeme:

https://gps.lokatory.cz/cnt/mapV4MapCustom/showMap?h=d8f074d66006cedc39de23be850c74bc4325207a

         Návrat: 20. 5. 2023 v odpoledních hodinách. Přesný čas dojezdu budeme ovšem  ještě oznamovat vzhledem k dopravní situaci na cestě.

Přečtěte si ještě následující pokyny:

         Do autobusu  na cestu si vezměte: nějakou pokrývku (na noc), pohodlné oblečení, polštářek, něco  k večeři  a ke snídani na další ráno, protože pojedeme celou noc, pití. Také potřebujete svačinu a pití na celý následující den, protože do rodin na ubytování přijedeme až večer.

Na cestu: malý batůžek, kam si uložíš peníze a cestovní doklad (cestovní doklad musíte mít stále u sebe, peníze nikdy ne všechny, vždy jen část), svačinu pláštěnku či deštník, kapesníky atd.  Velké zavazadlo si totiž uložíte do kufru autobusu, odkud nebude během cesty  možné cokoliv vybalovat. Nezapomeňte přibalit propisku a nějaký notýsek. Po cestě nás čekají soutěže a další aktivity.

Peníze: na cestu – průjezdem zeměmi SRN, Belgie a Francie, potřebujete drobná Eura (kovové mince nejlépe: např. 5 Eur) na toalety, kde budeme pravidelně zastavovat. Na začátku cesty odevzdáte průvodkyni zájezdu peníze na vstupy  tj.  55,- liber britských –   a to přesně, protože nemůžeme vracet na velké bankovky. Také si vezměte nějaké české koruny na občerstvení v autobuse, které lze od řidičů zakoupit, tj. čaj, limonáda, sušenky… Na poslední  den, (tj. v Hastings) těsně před odjezdem domů, jsme objednali teplé občerstvení – párky s chlebem a hořčicí (cca 40,- Kč za 1 porci).

Na pobyt: dostatek oblečení, přezůvky – pantofle (do rodin), dostatek spodního prádla, deštník nebo pláštěnku (v Anglii touto dobou často prší!), náhradní boty, pokrývku hlavy, teplé ponožky…, nabíječku na telefon,  redukci do zásuvky  pro nabíjení mobilu či fotoaparátu (lze koupit v prodejnách elektro).

Kapesné: na suvenýry, pohledy a drobná občerstvení  – dle vlastního uvážení.

Pamatujte si číslo své místenky do autobusu (zveřejněno na Teams).

Doufáme, že se  bude letošní zájezd líbit a že si ho všichni ve zdraví užijí. O získané zajímavosti a zážitky z cest se, jako každoročně, podělíme prezentací ve škole.

M. Korešová a H. Černá, organizátoři zájezdu a CK Krištof Liberec

Další články:

LOB – Rodičovská brigáda

Milí rodiče, máme na Vás velkou prosbu, V SOBOTU 20. dubna od 9:00 (v případě deště v neděli 21. 4.) na zahradě školy sestavíme, nalakujeme a usadíme DŘEVĚNÝ

Noc s Andersenem

Ve čtvrtek 4. dubna proběhla na Perunce Noc s Andersenem.  Děkujeme Berenice Haladové, Renatě Rychlé, Zitě Morávkové, Kladii Eftimiadisové a Jiřímu Dvořákovi a krásné čtení

Skip to content