Zájezd do Slovinska

Od 7. 10. 2025 do 10. 10. 2025 jsme byli na exkurzi ve Slovinsku.
První den v noci jsme vyjeli směr Slovinsko. Cesta uběhla celkem rychle, většina z nás spala. Měli jsme jen krátké přestávky na toaletu a protažení.

Druhý den ráno jsme dorazili k Bohinjskému jezeru. Přivítala nás hustá mlha, ale naštěstí, než jsme obešli jezero, se vytratila.
Po nádherné procházce okolo jezera s tyrkysovou vodou jsme se vydali lanovkou na horu Vogel, kde jsme se dokonce mohli i koulovat.
Naše poslední místo dne bylo město Bled – další krásné jezero a nad ním se tyčí Bledský hrad. Ve městě jsme měli rozchod a někteří mohli navštívit hrad.
Večer jsme se přemístili do hotelu.

Další den ráno jsme se vydali do Predjamského hradu, který je částečně vytesán ve skále. Poté jsme navštívili nejdelší jeskynní systém ve Slovinsku – Postojenskou jeskyni. Během jízdy podzemním vláčkem a na pěším okruhu dlouhém 1,2 km jsme mohli obdivovat krásu krasové jeskyně. Po obědě jsme se vydali do hlavního města LublaňV centru města jsme si mohli prohlédnout známé stavby architekta Jože Plečnika. U Trojmostí jsme poté měli rozchod na oběd a osobní volno.

V pátek, tedy poslední den, jsme jeli do přírodní rezervace Zelenci, kde pramení řeka Sáva.
Jako poslední zastávka naší cesty byla Itálie – dvě jezírka ledovcového původu Laghi di Fusine.
Po krásné procházce okolo jezer s výhledem na Julské Alpy jsme se museli vydat směr ČR.


Na závěr bych chtěla moc poděkovat za skvěle strávený zájezd.
Po celou dobu nám přálo krásné počasí a společně jsme si užili spoustu nezapomenutelných zážitků.

Autorky: Karla Slavíková a Sára Marie Pánková

Další články:

Zájezd do Slovinska

Od 7. 10. 2025 do 10. 10. 2025 jsme byli na exkurzi ve Slovinsku.První den v noci jsme vyjeli směr Slovinsko. Cesta uběhla celkem rychle,

Aktuálně ve škole (8. týden)

pracoviště Lobkovicovo V pondělí 21. 10. se vybraní žáci zúčastní turnaje ve florbale pro mladší žáky. Vybrané žáky z druhého stupně čeká zeměpisná soutěž Pražský

Oběd se zdravou surovinou – pohankou

Ve středu proběhl ve školní jídelně tematický oběd zaměřený na zdravé stravování. Tentokrát byla hlavní surovinou pohanka – královna zdravé výživy, která je známá svými

Skip to content