Hodnocení žáků za 1. pololetí a předávání vysvědčení

Hodnocení žáků za 1. pololetí školního roku 2020/2021 a předání vysvědčení proběhne podle Doporučení pro školy k hodnocení na vysvědčení za 1. pololetí 2020/2021, které vydalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, konkrétně takto:

  • Hodnocení žáků proběhne v souladu s klasifikačním a školním řádem, vyučující budou žáky hodnotit klasifikací, případně slovně. Slovní hodnocení vyučující použijí zejména v případech doporučených ministerstvem školství (žáci se speciálními vzdělávacími potřebami, kteří distanční výuku zvládali s obtížemi, žáci, kteří se s obtížemi zapojovali do distanční výuky). U žáků, kteří si podávají přihlášky ke studiu na střední školy a víceletá gymnázia, je nutné kvůli přijímacímu řízení použít klasifikaci.
  • Hodnocení za 1. pololetí se uzavírá 26. ledna, kdy proběhne klasifikační pedagogická rada.
  • Výpis z vysvědčení bude vydán 28. ledna těm žákům, kteří se budou vzdělávat prezenčně. (Předpokládáme, že půjde o žáky 1. a 2. ročníku.) Žáci, kteří se budou vzdělávat distančně, dostanou výpis z vysvědčení nejpozději třetí vyučovací den ode dne, kdy se vrátí k prezenční výuce. O hodnocení na pololetním vysvědčení budou žáci a zákonní zástupci informováni 28. ledna prostřednictvím Školy OnLine.
  • Přihlášky ke studiu na střední škole budou v případě, že 28. ledna nebude možné předávat výpisy z vysvědčení, předány jiným způsobem, škola bude o konkrétním způsobu předání přihlášky informovat zákonné zástupce žáků 9. ročníku a také zákonné zástupce žáků 5. a 7. ročníku, kteří o vydání přihlášky požádali. 
  • Žáka, který má vysoký počet absencí, nemusí škola v souladu se školním řádem ke dni 28. ledna hodnotit, ředitelka školy pak rozhodne o hodnocení žáka v náhradním termínu, tak jak je to běžné v jiných klasifikačních obdobích.

Další články:

Výsledky voleb do Školské rady

za pracoviště Lobkovicovo byly zvoleny PhDr. Kateřina Divišová Ing. Jana Dubenská za pracoviště Perunova byla zvolena Mgr. Helena Ganická

Aktuálně ve škole (35. týden)

pracoviště Lobkovicovo V pondělí 29. 4. navštíví 4.B Werichovu vilu.Ve škole proběhne Testování ČSI pro žáku s OMJ.Dětský poradní sbor bude pracovat na projektu Parcitipační rozpočet

Skip to content