Masopust – měsíční projekt

Měsíční projekt Masopust umožnil dětem seznámit se s tradičním svátkem, náplní projektu byla řada aktivit tematicky spojených s oslavou masopustu, celý lednový projekt vyvrcholil masopustním karnevalem.

První lednovou středu 3.1.2018 jsme soutěžili a hrály se hry. Děti obešly šest stanovišť, kde plnily různé hravé úkoly (chůze v holinách, hod šiškou, oblékání karnevalové masky, tanec s kloboukem, poznej hudební nástroje, ,,Polévka se vaří“).

Druhou středu 10.1.2018 jsme vyráběli různé výrobky ve znamení  MASOPUSTU – papírové koláče, klobouky, jitrnice, masky, škrabošky, basu a medvěda. Všechny výrobky vyzdobily vestibul školy.

Třetí středu 17.1.2018 celá ŠD vyrazila do kina Flora na film Paddington 2.

Čtvrtou středu 24.1.2018 proběhlo družinové kolečko. Sportovalo se, vyrábělo, hrály se hry, pekly se masopustní koláče a zpívalo se.

Pátou a poslední středu 31.1.2018 byl projekt zakončen MASOPUSTNÍM KARNEVALEM. Opět se soutěžilo, tancovalo, hodovalo (koláče) a rozdávaly se věcné i sladké ceny.

Další fotogalerie:

Ukázky YouTube:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

 

 

Další články:

Turnaj ve vybíjené

V úterý 23. dubna proběhl na TJ SPOJE chlapecký turnaj ve vybíjené. Účastnilo se šest škol. Týmy byly rozděleny do dvou skupin. V naší skupině

McDonald´s Cup

Ve středu 17. dubna a ve čtvrtek 18. dubna proběhl v areálu SARA Pražačka 25. ročník fotbalového turnaje McDonald´s Cup. Obou turnajů se účastnilo 9

Skip to content